Rozendaalse heide gebied (GLD)

Vandaag over het heidegebied van Rozendaal gewandeld. Een sterk afwisselend gebied met klimmen en afdalen. De route die we gemaakt hebben liep via een monument van een Duits radio peilstation uit de 2e wereldoorlog, naar de brandtoren en daarna het heidegebied over. zeer mooie gebied.

Lees meer »

Witte Veen - Haaksbergen (Ov)

Bij het dorp Buurse kun je prachtig wandelen. Ontdek het Witte Veen, de slingerende Buurserbeek met zijn authentieke boerderijen natuurlijk Buurse zelf. Een heerlijk dagje uit. Net buiten het gehucht Den Braam ga je op pad. Nog net voor de Duitse grens loop je door het Witte Veen, dit heide- en bosgebied was vroeger een geliefde grensovergang voor smokkelaars.

Lees meer »

Haaksbergerveen (Ov)

Net onder Buurse en Haaksbergen ligt het Haaksbergerveen. Een uniek natuurgebied dat zich het beste te voet laat verkennen. Trek wel stevige wandelschoenen aan, want de veelal onverharde paden kunnen vochtig zijn. Bovendien leven er adders in dit natuurgebied. De eerste meters loop je langs weilanden en akkers. Het is hier heerlijk rustig, zodat je meteen kunt terugschakelen naar het echte vakantiegevoel. Bij knooppunt Z66 stap je het Haaksbergerveen binnen, een van de mooiste hoogveengebieden van Nederland. Vanaf de paden heb je prachtig zicht over weidse heidevelden, drassig hoogveen en ruige graslanden. Af en toe wandel je even door een bosperceel, waarna je horizon zich weer verbreedt als je tussen de bomen uit stapt. Langs de Zoddebeek loop je terug naar Boerderijcamping De Beek (overigens super vriendelijke eigenaren, waar je kunt parkeren maar meld je wel even netjes).

Lees meer »

Hartstocht (hartstichting)

Vandaag voor een mooi en goed doel gewandeld. Wel in mijn eigen vertrouwde omgeving.... Slangenburg. Hier de 11,2 km lange trapeziumroute gewandeld. Zeer afwisselend gebied met een prachtig natuurbeleving. Loop dit eens bij het net licht worden, dan kan je gewoon de natuur ruiken als het wakker wordt. Meer info over de hartstocht kan je vinden op https://www.hartstocht.nl/het-doel

Lees meer »

Cuypersroute Kranenburg (GLD)

Rond de kerk op de Kranenburg is een wandelroute uitgezet die u langs diverse monumenten en gebouwen van architectPierre Cuypers voert, die in de tweede helft van de 19e eeuw zijn gebouwd. In het begin van zijn carrière als architect, ontwierp Cuypers verschillende gebouwen in een gebied dat in feite een niemandsland was. Kranenburg als dorp bestond toen nog niet.

Lees meer »

Laarzenpad route Ruurlo

Vandaag een klein loopje gemaakt omgeving Ruurlo. Heel mooi gebied en zeker de moeite waard. We hadden het geluk dat alles droog was, dus ook zonder laarzen te bewandelen.

Lees meer »

Plaggenstekerspad Hoenderloo

Hou je van afwisseling en vind je een stukje asfalt geen probleem, dan is dit zeker een mooie route. Halverwege kan je koffie drinken bij Landal Miggelenberg. Startpunt parkeerplaats De Krim 4, Hoenderloo.

Lees meer »

't schaddenpad Vragender

Een mega mooi route door een mooi landschap. Raadzaam om een lange broek aan te doen en je in te smeren tegen muggen. Je loopt door moeras gebied. Maar absoluut een feestje om te wandelen hier. Start is op parkeerplaats Maneschijnweg Vragender.

Lees meer »

Blauwe pijl route Doetinchem-Wehl

een echte puzzelroute (en nee niet omdat je puzzels moet oplossen, maar een beetje een vreemde aanpak van het bewegwijzeren van de route. Helaas ook heel veel over verharde wegen. Dat is voor mij een minpuntje, maar qua uitzicht wel een mooie route. Gestart bij treinstation de Bongerd te Doetinchem en daar de bordjes met blauwe pijl en wit schoentje gevolgd.

Lees meer »

Bekkendelle route Woold (Winterswijk)

Een heerlijk afwisselde wandeling, door landerijen en bosgebieden. Deze route is het mooist op zijn vroegst, als het dauw nog aanwezig is. Startpunt bij de watermolen van Bekkendelle (ps. sorry voor typfoutje op route foto).

Lees meer »

Rondje Westendorp

Heerlijk gewandeld, mooi gebied en afwisseling. Helaas was er weer veel verharde weg wandelen (iets waar ik persoonlijk niet zo gek op ben, ik ben meer van het "off road" wandelen). Maar ondanks dat toch weer heerlijk genoten van de mooie omgeving. Start punt is bij het pannenkoekhuis in Westendorp, waarbij je even goed moet opletten naar de juiste wegwijzer aanduiding. je maakt hier snel een foutje en dan loop je al vanaf het startpunt verkeerd.

Lees meer »

Avondwandeling oude IJssel Laag-Keppel (GLD)

Zo af en toe is wandelen na het avond eten ook best ontspannen. Zouden meer mensen moeten doen. Deze keer rond de oude IJssel gelopen bij Laag-Keppel (GLD) Heerlijk om na een zware dag, even gedachte op "nul" te zetten en nergens aan te denken. Maar pas op...... Je kan ook te ontspannen zijn en dan een doodlopend paadje op lopen.

Lees meer »

Natuurgebied "De Zumpe" Doetinchem (GLD)

Soms wandel je wel eens gewoon zomaar en zie je wel waar je neerstrijkt. Zo ook nu. "De Zumpe", een prachtig gebied aan de rand van Doetinchem (tegen "De Vijverberg" aan). En gaandeweg merk je hoe mooi het kan zijn in je eigen woonplaats. Misschien een mooie klompenpaadje in wording.

Lees meer »

Klompenpad Winterswijk-Woold deel 2 (GLD)

Zoals beloofd, hierbij deel 2 van het Wooldse klompenpad. Door deze te koppelen aan de eerste route ontstaat een 3e route waarin je al het mooie in één keer kunt ervaren. Dit keer ook gekozen voor een vroege start (dauwtrappen), om extra te genieten van het ontwaken van de natuur.

Lees meer »

Rondje Hotel "Montferland" Zeddam (GLD)

Een heerlijke kuitenbijtertje, heuveltje op en af, door bosrijkgebied en aan de rand van. Ook kan je vanaf hier het kerkje van Hoch Elten zien. Startpunt op de berg bij Hotel "Montferland", waar je na een fikse wandeling heerlijk even kan genieten van een lunch.

Lees meer »

Azewijnse broek (GLD)

Een korte route, deze was zelfs zo kort dat we beide routes achter elkaar gewandeld hebben. Een mooi gebied, welke gekenmerkt wordt door zandwinning en Galloway runderen.

Lees meer »

Wandeling bossen Veldhoek (GLD)

Vandaag heerlijk eens freestyle gewandeld. Alleen de startpunt geactiveerd en gewoon lekker wandelen (zonder doel en alleen heerlijk genieten). Dat is af en toe ook eens lekker, het niets hoeven te doen of te volgen. Gewoon eens voor jezelf kiezen en je eigen pad wandelen.

Lees meer »

Klompenpad Ganderpad (GLD)

Deze klompenpad kent vele variaties en keuze momenten in de route. Hierdoor ontstaat nogal eens de kans dat je de route kwijt kan raken. Uit eindelijk laatste stuk maar eigen route gemaakt en toch genoten van een afwisselende route.

Lees meer »

Klompenpad Winterswijk-Woold deel 1 (GLD)

Dit keer weer een klompenpad, te weten die van WInterswijk-Woold. Deze pad bestaat eigenlijk uit 2 delen, welke je ook in één keer kan lopen en er dus een 3e variant is. We beginnen dus eerst met deze en later zal deel 2 ook gepost worden. Opstap plaats is bij geitenboerderij "De Brömmels" te Winterswijk-Woold. Deze route loopt richting en langs de Duitse grens. Je blijft wel gewoon op Nederlands grondgebied.

Lees meer »

Begeleider wandelsport KWbn

Het begin is er, na wat tegenslagen (corona en de regeltjes wat wel en niet mag in deze roerige tijd), heb ik toch mijn eerste officiële diploma op weg naar het wandeltrainerschap mogen behalen. 

Lees meer »

Rondje Gorsselseheide (GLD)

Op een steenworp afstand van Deventer ligt het Gorsselse heide gebied. Een mooi afwisselende route door een mooie streek. zeker als de heide in bloei staat een aanrader. 

Lees meer »

Vennenbultenroute Radstake (GLD)

Op zich een leuke route. We hebben deze route gewandeld met in 1 route zon, wind, regen, sneeuw en hagel.....dus best apart. Helaas was het een tegenvaller dat we weinig van de Vennebulten opzich hebben kunnen zien tijdens deze route. Maar neemt niet weg dat het een leuke route was en de warme chocomelk als afsluiter bij N18 to go smaakte goed.

Lees meer »

Route Engbergen(GLD) - Anholt (D)

Een route langs weilanden, door bossen, over stukje golfbaan en langs water. Je komt er van alles tegen en er is een mogelijkheid om een stukje route te volgen door Duits bosgebied (verlenging van de route). Zeer afwisselend en de moeite waard.

Lees meer »

Boelekeerlspad Halle (GLD)

Het Boelekeerlspad, een initiatief van buurtbewoners, is circa 6 km lang en voert langs watergangen, waaronder de Halsche Vloed, poelen, landerijen, oude en nieuw aangelegde natuur.

Lees meer »

Klompenpad Angerlo (GLD)

Hou je van wandelen door de weilanden en het ruime uitzicht om je heen, dan is dit zeker een aanrader. Let wel op bij warme dagen dat je genoeg te drinken meeneemt, want je komt weinig tot geen beschutting tegen onderweg.

Lees meer »